Napapiirin salibandy ry

NSB – Napapiirin salibandy ry

Tämä erikoisseura perustettiin vuonna 1999 ja sen kotipaikkakunta on Rovaniemi. Alusta lähtien seuran eteneminen divisioonissa, niin miesten kuin naistenkin joukkueissa, on ollut vauhdikasta. Jäsenmäärä seurassa on noussut jatkuvasti, vuosi vuodelta. Alunperin 15 henkilöstä koostunut seura on jo kohonnut yli 200 jäseneen. Seura tarjoaa myös salibandykerho- ja salibandykoulutoimintaa ja jopa iltapäiväkerhon yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa. Rovaniemellä, Keltakankaan liikuntahallissa on NSB-seuran kotihalli, jossa järjestetään sekä harjoitukset että otteluita. Kentän pohja on parkettia ja se on kooltaan 38 x 20 metriä.

Perustamisvuonna Napapiirin salibandy ry:n miesten joukkue pelasi 6. divisioonan pohjoislohkossa Suomen Salibändyliiton sarjoissa ja nousi jo samana kautena 5. divariin.

Kausien 2000 – 2001 aikana nousuputki jatkui ja joukkue nousi 4. divariin. 2001 – 2002 NSB sai lohkon kolmannen sijan ja nousi 2. divariin. Tämä oli kuitenkin joukkueelle hiukan liian haastavaa vielä, ja kauden päätteeksi oli palattava takaisin 3. divarin pariin.

2010-2011 paluu 2. divisioonaan tehtiin kovalla taistelulla ja vuosina 2012-2013 miesten edustusjoukkue pyrki vakiinnuttamaan paikkansa sarjassa.

Naisille on myös oma edustusjoukkueensa ja 2011-2012 kaudella nämä pelasivat 3. divarissa. Nuorille suunnattu junioritoiminta aloitettiin 2003-2004 kauden aikana ja vuoteen 2012 mennessä seurassa oli jo kuusi juniorijoukkuetta.

Yhteystyötä Napapiirin salibandy ry on tehnyt muunmuassa

  • Wovon kanssa

Woman Volley, eli Wovo on naisille suunnattu lentopalloyhdistys.

  • NaPan kanssa

Myöskin lentopalloon keskittynyt Napapiirin Palloketut eli Napa-yhdistys

  • Napa-Pesiksen kanssa

Tämä yhdistys on keskittynyt pesäpalloon.

Napapiirin salibandy ry on omakustanteinen, eli sen toiminta rahoitetaan esimerkiksi mainosmyynn640px-Växjö_-_UHC_floorball_face-offeillä pelikaukaloon ja peliasuihin sekä talkoilla. Seurasta tuli hyvin aktiivinen ja se vahvisti toimintaansa määrätietoisesti ja jatkuvasti. 1. syyskuuta 2009 OPM ja SLU myönsivät seuralle suoran Seuratuen, osoittaen Napapiirin salibandy ry:lle että aktiivisuus on kannattanut. Tämän tuki mahdollisti palkka-avustuksen ja seura päättikin palkata päätoimisen nuorisopäällikön. Erityisesti junioritoiminnan koordinointi ja seuraorganisaation kehittäminen tuli uudelle nuorisopäällikölle tärkeiksi tehtäviksi, muiden ohella.

1. kesäkuuta 2015 seura yhdistyi toisen rovaniemeläisen seuran, RSB-Teamin kanssa jäsenistön toiveiden mukaan. Seurojen yhdistynyt logo on täysin uusi ja nimi muutettiin myös. Uusi nimi on Santa’s United ja seurojen arvot ja tavoitteet on rakennettu molempien yhdistysten pohjalta.